İş yeri nedir

213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre ticari, sınai, zirai ve mesleki faaliyetlerde iş yeri; mağaza, yazıhane, idarehane, muayenehane, imalathane, şube, depo, otel, kahvehane, eğlence ve spor yerleri, tarla, bağ, bahçe, çiftlik, hayvancılık tesisleri, dalyan ve voli mahalleri, madenler, taş ocakları, inşaat şantiyeleri, vapur büfeleri gibi ticari, sınai zirai veya mesleki bir faaliyetin icrasına tahsis edilen veya bu faaliyetlerde kullanılan yer olarak tanımlanmıştır.

İş yeri nedir

İş yeri nedir ve nasıl tanımlanır. 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre ticari, sınai, zirai ve mesleki faaliyetlerde iş yeri; mağaza, yazıhane, idarehane, muayenehane, imalathane, şube, depo, otel, kahvehane, eğlence ve spor yerleri, tarla, bağ, bahçe, çiftlik, hayvancılık tesisleri, dalyan ve voli mahalleri, madenler, taş ocakları, inşaat şantiyeleri, vapur büfeleri gibi ticari, sınai zirai veya mesleki bir faaliyetin icrasına tahsis edilen veya bu faaliyetlerde kullanılan yer olarak tanımlanmıştır.

Geniş anlamda iş yeri tanımı

Görüleceği üzere, kanun maddesi işyerlerini sayma yoluyla saymış devamında da “gibi” edatı kullanarak, ticari faaliyetin icrasına tahsis edilen tüm yerlerin işyeri olduğunu kabul etmiştir.

İş yeri, iş merkezi ve kanuni merkez ayrımı

İş yeri tanımı, iş merkezi tanımı ile kanunu merkez tanımları farklı kanunlarda yapılmış, ancak iş yeri tanımı iş merkezi ve kanuni merkez tanımını da kapsamaktadır.

CEVAP BIRAKIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz