Mymecra

Mymecra kimin? Mymecra Nedir? Mymecra, Serdar Tuncer’in kurduğu kültür ve medeniyet anlatılarıyla öne çıkan Youtube kanalıdır.

Mymecra

Mymecra kanalında kurucu Serdar Tuncer’in “Biri Bir Gün” adlı hikâyeler ve menkıbeleri anlattığı programlar yapılmaktadır.

Mymecra nedir

Mymecra, Serdar Tuncer’in kurduğu kültür ve medeniyet anlatılarıyla öne çıkan Youtube kanalıdır.

Mymecra’da yapılan programlar 

Kanalda mutasavvıf Av. Ömer Tuğrul İnançer,  “Dinle Neyden” adlı Din, Siyer, Sosyal Hayat, Kültür ve Medeniyet üzerine programlar yapmaktadır. Ömer Tuğrul İnançer, bu programında son yüzyılda kültürünü ve medeniyetini kaybetmiş ama hala gevezelik ve goygoyculuk yapan ama ne kaybettiğinin farkında olmayan Müslümanlara sesleniyor “yeter artık kendinize gelin diyor…

Kanalda Siyaset Bilimci, Eski Bürokrat, Müzisyen ve kültür adamı Dr. Savaş Safak Barkçın, “Çağrışımlar” adlı Siyaset, Kültür, Edebiyat, Kültür ve Medeniyet üzerine programlar yapmaktadır. Savaş Barkçın, bu programda anaokulundan üniversiteye kadar kendilerine çeşitli söylem ve şayalarla sahte bir medeniyet algısı verilen ve bu yüzyılda geldiği konum itibariyle komada olan Müslüman vatandaşlara ve özellikle İslam gençliğine yaptığı “çağrışımlarla” hayata geri dönmelerini umutla beklemektedir.

Kanalda yine Serdar Tuncer ile Uğur Işılak’ın beraber yaptığı “Konu Nedir” adlı Aşk ve Evlilik muhabbetini içinde barındıran eğlence gibi gözüken ama esasında içinde önemli dersleri barındıran program yapılmaktadır. Tabi anlayana…

Kanalda İbrahim Kalın’ın medeniyet algısı üzerine “Kendi Gökkubbemiz” adlı program yapılmaktadır.

Kanalda Orhan Karaağaç’ın sunduğu ve kodlamasını henüz çözemediğimiz SON33 adlı programlar yapılmaktadır.

Kanalda “İzler” adlı programda çağımızın kültür insanları olan Ahmet Özhan, Mustafa Kara, Sadettin Ökten, Vehbi Vakkasoğlu, Nurullah Genç, Yavuz Bülent Bakiler, Hayati İnanç ve Hüseyin Kutlu gibi isimler programlar yapılmaktadır. Bu programlar, kimlerin nasıl ve nerden hangi şartlarda geldiğini ve ne olduğunu veya olması gerektiğini anlatan önemli programlardır.

Kanalda Ozan Bodur’un tarihte bize anlattıkları yalan ve şayaların 20 dakikada doğrusunu anlattığı oldukça faydalı olan “Aslında Öyle Değil” adlı Tarih programları yapılmaktadır. Ancak, programda son zamanlarda kesintiler olmaktadır…

Kanalda Bertan Rona’nın “Bakışlar” adlı Müzik, Kültür ve Medeniyet üzerine oldukça faydalı programları yapılmaktadır.

Kanalda Talha Gülören’in “Kaçış Rampası” adlı güncel konular üzerine programı yapılmaktadır.

Kanalda Serdar Tuncer’in “Eski Günlerdeki Gibi” adlı ramazan programları yapılmaktadır. Genelde bu programda iki konuk alınmaktadır. Bu ilk yayın dönemde bazı yayın ve iletişim hataları olmakla beraber, ilerleyen dönemlerde kazanılan yayın tecrübesiyle birlikte çok daha güzel programlar olacaktır.

Kanalda ramazan ayında Yasin Pişgin’in “Mevla Bize Ne Söyler” adlı din ve tasavvuf üzerine sohbetleri olmaktadır.

Kanalda Ramazan ayında Şemseddin Bektaşoğlu’nun “Sen Olmasaydın” adlı dini sohbetleri olmaktadır.

Kanalda Ramazan ayında Mehmet Emin Ay’ın “Bir gün Buradan Soracaklar” adlı dini programı yayınlanmaktadır.

Kanalda Serdar Tuncer’i ziyarete gelen Bürokrasi ve Sanat camiasından gelenlerle samimi sohbetlerin yapıldığı “Çat Kapı” adlı programlar yapılmaktadır.

Kanalda “Şöyle Garip Bencileyin” adlı programda Ahmet Özhan, Hayati İnanç, Nurullah Genç, Ekrem Demirli, Mustafa Taşcı ve Azmi Bilgin gibi isimler farklı alanlarda programlar yapmaktadır.

3 YORUMLAR

CEVAP BIRAKIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz